NOVA VIEW

With retirement on the horizon, this family built their dream home on one of the banks of PEI’s finest beaches.  The program showcases two large bedrooms and bath suites that flank each side of the public space. This allows for the residents and their guests to have a comfortable private experience while enjoying the common spaces together. The eclectic relaxed vibe of the interior features polished concrete floors, black iron ceiling cables and rich wood tones.   

 

The south facing property offers the perfect conditions to design a passive solar home while still optimizing the landscape view of the water.  Keeping a simple, modern, and linear form allowed for this home to blend in with the natural landscape by using natural materials such as cedar shakes, black metal, windows and complementary landscaping.